Recept
Wortel-pompoenrisotto
Benodigdheden voor 4 personen
- 120 gr. boter
- 1 klein gehakte ui
- 200 gr. pompoen, geschild en in kleine blokjes gesneden
- 4 wortels, in kleine blokjes gesneden
- 2,5 l. groentebouillon
- 400 gr. echte risottorijst
- 100 gr. geraspte oude kaas
- nootmuskaat
- zout & peper
Bereidingswijze
1. Verwarm de helft van de boter in een grote pan en bak hierin de ui. Voeg de pompoen en wortels toe en laat die in 30 minuten gaar worden. Prak de pompoen en wortel een beetje.
2. Breng de bouillon aan de kook. Voeg de rijst toe en kook alles een paar minuten op een hoge vlam. Zet het vuur lager en voeg de bouillon beetje bij beetje toe zodat de rijst steeds net onder staat. Veel roeren. Na ong. 15 minuten is de rijst gaar.
3. Voeg dan de kaas en kruiden toe en laat alles nog eventjes staan alvorens op te dienen.