De Moestuin

Recept

Venkelknol met sinaasappel

Benodigdheden

-          2 venkelknollen

-          1 sinaasappel

-          1 ui

-          1 laurierblad

-          mespunt zout

-          mespunt zwarte peper

 

Bereidingswijze

1.      Snij de stengels en het groen van de venkelknol en snij de knol in vieren.

2.      Schil de buitenschil van de sinaasappel. Snij de ui in plakken.

3.      Breng 1 liter water met de sinaasappelschil, het groen en de stengels van de venkel, de ui en de kruiden aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.

4.      Voeg de venkel toe en laat deze 15 minuten meekoken.

5.      Schep de venkel over op een dienschaal en houd deze warm.

6.      Maak een saus van het kooknat door dit te zeven en het vocht op hoog vuur tot ongeveer een kwart liter te koken.

7.      Schil met een scherp mes de bittere witte schil van de sinaasappel. Snij de sinaasappel in halve cm dikke schijfjes en halveer deze.

8.      Giet eventueel vocht dat uit de venkel is gelekt van de dienschaal af en giet de saus over de venkel.

9.      Leg tot slot de partjes sinaasappel hierop.