Recept
Venkel uit de oven
Benodigdheden
- 2 venkelknollen
- zout & peper
- boter
- 10 gr. paneermeel
- 1 eetl. geraspte parmezaanse kaas
- 100 ml. slagroom
Bereidingswijze
1. Verwijder boven en onderkant van de venkelknollen en evt. lelijke stukken buitenblad.
2. Hou de knollen stevig vast en halveer de knollen in de lengte.
3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
4. Kook de knollen ong. 15 minuten tot ze zacht zijn. Snij ze dan in grove stukken en leg ze in een beboterde ovenschaal.
5. Leg klontjes boter op de knollen en bestrooi ze met kaas en paneermeel en giet de slagroom eroverheen.
6. Bak 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is.
Voor een eenvoudigere versie kunt u de slagroom en kaas weglaten. Luxer wordt het met witte wijn en druiven. In deze hoeveelheid is het een leuk gerechte vooraf. Met meer venkel, een kilo voor 6 personen een volwaardige groente in uw maaltijd.