Recept
Uit de kloosterkeuken: spinazie-pannenkoek
Ingrediënten
Pannenkoekenmeel
250 gram spinazie
4 grote eieren
150 gram geraspte kaas
boter
1 ui
2 tenen knoflook
300 ml melk
bloem
peper,
zout
nootmuskaat.
Bereidingswijze
- Maak 6 tot 8 dunne pannenkoeken (flensjes).
- Was en snijd de verse spinazie grof.
- Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze fijn.
- Zet de geraspte jongbelegen kaas klaar.
- Smelt 3 eetlepels boter in een pan en fruit daarin de fijngehakte ui (niet bruin worden).
- Voeg al roerend 2 fijngehakte teentjes knoflook toe en daarna de spinazie.
- Laat de pan ongeveer 2 minuten afgedekt staan, tot de bladmassa geslonken is.
- Vlam uitdraaien.
- Maak een roomsausje: Warm de melk op. Smelt 3 eetlepels boter, voeg al roerend 3 eetlepels bloem toe, roer de klonten weg. Voeg al roerend de warme melk toe en tenslotte wat zout, peper en een mespuntje nootmuskaatpoeder.
- Giet de spinazie af, druk wat vocht eruit, weer afgieten.
- Roer er wat paneermeel doorheen (neemt vocht op).
- Leg op elke pannenkoek een schep spinazie, ei, en kaas.
- Oprollen en in een vuurvaste schotel leggen. Sausje erover gieten. 15 minuten in de oven op 150 graden.