De Moestuin

Recept

Uientaart uit de Elzas

Ingrediënten

Vulling : 3 grote uien

50 gram boter

2 eetlepels zonnebloemolie

witte peper en zout

2 eetlepels bloem

300 ml slag- of koksroom

2 eieren losgeklopt.

 

Bereidingswijze

  • Deeg: Snijd 125 gram boter in stukjes en kneed die door 250 gram bloem en een snufje zout
  • Doe er een losgeklopt ei door en kneed verder tot een soepel deeg. Indien te stug, een klein beetje (eetlepel) melk erbij
  • Doe het deeg in plasticfolie en laat het een uur op een koele plaats rusten
  • Vulling: Halveer de uien en snijd ze verder in dikke plakken
  • Verwarm de boter en de olie in een grote pan, doe de uien erbij, een deksel op de pan en smoor ze op een laag vuurtje een uur lang
  • Af en toe roeren en halverwege een snufje zout toevoegen
  • Na dat uur: doe de bloem erbij en roer het goed door elkaar
  • Klop de room door de eieren
  • Laat de uien een beetje afkoelen en roer dan het room-eiermengsel erdoor
  • Beetje peper erbij
  • Verwarm de oven voor op 150 graden C.
  • Vul een ingevette taartvorm (25 cm) met het deeg (drukken) en zorg voor een opstaand randje
  • Doe de vulling er in en zet 1 uur in de oven.