Recept
Uientaart uit de Elzas
Ingrediënten
Vulling : 3 grote uien
50 gram boter
2 eetlepels zonnebloemolie
witte peper en zout
2 eetlepels bloem
300 ml slag- of koksroom
2 eieren losgeklopt.
Bereidingswijze
- Deeg: Snijd 125 gram boter in stukjes en kneed die door 250 gram bloem en een snufje zout
- Doe er een losgeklopt ei door en kneed verder tot een soepel deeg. Indien te stug, een klein beetje (eetlepel) melk erbij
- Doe het deeg in plasticfolie en laat het een uur op een koele plaats rusten
- Vulling: Halveer de uien en snijd ze verder in dikke plakken
- Verwarm de boter en de olie in een grote pan, doe de uien erbij, een deksel op de pan en smoor ze op een laag vuurtje een uur lang
- Af en toe roeren en halverwege een snufje zout toevoegen
- Na dat uur: doe de bloem erbij en roer het goed door elkaar
- Klop de room door de eieren
- Laat de uien een beetje afkoelen en roer dan het room-eiermengsel erdoor
- Beetje peper erbij
- Verwarm de oven voor op 150 graden C.
- Vul een ingevette taartvorm (25 cm) met het deeg (drukken) en zorg voor een opstaand randje
- Doe de vulling er in en zet 1 uur in de oven.