Recept
Torta di ricotta
Ingrediënten
1 citroen waarvan 1 eetlepel geraspte citroenschil
300 gram ricotta
250 gram suiker,
1 eierdooier
4 eetlepels melk
75 gram bloem
3 theelepels bakpoeder
3 eiwitten
boter en eventueel poedersuiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden C
- Klop de ricotta met een handmixer luchtig
- Doe er al kloppend telkens een beetje van de suiker bij
- Klop eierdooier en melk door het mengsel
- Roer de gezeefde bloem en de geraspte citroenschil erdoor (voor meer informatie over het raspen van citroenen, zie hieronder)
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze zachtjes door het cake-beslag
- Giet het beslag in een met boter ingesmeerde cake-vorm
- Zet ongeveer 45 minuten in de oven
- Test rond die tijd met een houten prikker of de cake gaar is
- Keer de cake om op een rooster en laat afkoelen
- Eventueel bestrooien met poedersuiker.