Recept
Tarte Normande
Ingrediënten
750 gram appels (Delbar of Elstar)
3 eieren
100 ml crème fraîche
suiker
boter
kaneelpoeder
vanille–extract
Calvados
Bereidingswijze
- Smeer een bakvorm in met boter en bestuif met wat bloem.
- Bekleed de bakvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Schil de appels, steek het klokhuis eruit en snijd in partjes.
- Karameliseer de appel op de koekenpan in 50 gram boter, met 125 gram suiker en een flinke theelepel kaneelpoeder.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Doe de appel in de deegvorm en zet 20 minuten in de oven.
- Klop door elkaar: 2 eieren, 100 ml crème fraîche, 30 gram suiker en een eetlepel Calvados.
- Giet dit mengsel (na de 20 minuten) over de taart en zet het geheel nog 10 minuten in de oven.