De Moestuin

Recept

Tarte Normande

Ingrediënten

750 gram appels (Delbar of Elstar)

3 eieren

100 ml crème fraîche

suiker

boter

kaneelpoeder

vanille–extract

Calvados 

 

Bereidingswijze

  • Smeer een bakvorm in met boter en bestuif met wat bloem.
  • Bekleed de bakvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Schil de appels, steek het klokhuis eruit en snijd in partjes.
  • Karameliseer de appel op de koekenpan in 50 gram boter, met 125 gram suiker en een flinke theelepel kaneelpoeder.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Doe de appel in de deegvorm en zet 20 minuten in de oven.
  • Klop door elkaar: 2 eieren, 100 ml crème fraîche, 30 gram suiker en een eetlepel Calvados.
  • Giet dit mengsel (na de 20 minuten) over de taart en zet het geheel nog 10 minuten in de oven.