Recept
Spruitjes met kastanjes en tijm
Benodigdheden voor 4 personen
- 18-20 kastanjes (of een blikje)
- 400 gr. schoongemaakte spruiten
- 2 ons zilveruitjes
- 2 ons grof gesneden winterpeen
- 1 theel. honing
- 8 theel. balsamico- of rode wijnazijn
- 1 theel. verse tijm
Bereidingswijze
1. Snij de schil van de kastanjes in, kook ze in ruim water 15 minuten en pel ze.
2. Verhit olie in een koekenpan en fruit daarin de spruiten, zilveruitjes en peen gedurende 5 minuten.
3. Meng de honing en azijn en voeg dit toe aan de groenten, laat enkele minuten koken onder regelmatig roeren.
4. Roer de kastanjes en tijm erdoor en laat met de deksel op de pan nog 15 minuten koken. Voeg zo nodig nog enkele eetlepels water toe.
5. Maak op smaak af met zout en peper en dien op met bijvoorbeeld rijst en een salade.