De Moestuin

Recept

Spaghetti met rucola en bosknoflook

Benodigdheden

-          500 gr. spaghetti

-          1 bos rucola

-          1 bos knoflool

-          olijfolie

-          100 gr. geraspte oude kaas

-          zout & peper

-          2 tenen knoflook

-          evt. gehakte walnoten of pijnboompitten

 

Bereidingswijze

1.      Zet uw grootste pan met water en wat zout op.

2.      Was de rucola, snij de wortels eraf en hak of snij hem niet al te fijn.

3.      Snij de bosknoflook in ringetjes.

4.      Doe de spaghetti in het water als dit aan de kook is, doe de deksel erop en laat zo snel mogelijk weer aan de kook komen.

5.      Pers de knoflooktenen uit.

6.      Giet de spaghetti af als deze gaar is en meng de kaas, rucola, knoflook en evt. de noten erdoorheen.

7.      Roer er nog een scheutje olijfolie doorheen.

 

Rucola is ook te gebruiken als salade, bijvoorbeeld met radijsjes, fetakaas of met olijven. Een simpele dressing van olie, azijn met wat peper en zout volstaat. Er is ook doodgewone stamppot van te maken, met een beetje mosterd en uitgebakken spekjes of gerookte tahoe en hardgekookte eieren.