Recept
Snijbiettaart
Benodigdheden voor 4 personen
- 180 gr. patentbloem
- 90 gr. roomboter in stukken gesneden
- 3 eetl. water
- 750 gr. snijbiet
- 2 eetl. olijfolie
- 1 fijngehakte teen knoflook
- 1 verse rode peper in plakjes
- 60 gr. ricotta of kwark
- 60 gr. geweekte rozijnen
- 60 gr. pijnboompitten
- 1 ei
- zout
Bereidingswijze
1. Werk met uw vingertoppen de boter en bloem door elkaar tot een korrelig deeg. Voeg water en zout toe en kneed het tot een gladde, zachte bal. Dek het af en laat 30 minuten rusten.
2. Vet een taartvorm met losse bodem in en verdeel het deeg gelijkmatig over bodem en zijkanten.
3. Snij de snijbiet klein en laat enkele minuten koken en laat goed uitlekken.
4. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak daarin de knoflook en peper een paar minuten. Voeg dan de snijbiet toe en bak 5 minuten op een hoog vuur.
5. Meng de ricotta, rozijnen, ei en pijnboompitten door elkaar en roer de snijbiet erdoorheen.
6. Prik de deegbodem in en bak 15 minuten blind in een oven op 180 graden.
7. Vul daarna met het mengsel en bak nog 30 minuten op 180 graden.
8. Even laten afkoelen alvorens uit de vorm te halen.