Recept
Sinaasappels
(Sinterklaasrecept)
Sinterklaas komt uit het land van de sinaasappels. Die zijn eerst groen en worden pas helder oranje als de nachten kouder worden; lage temperatuur breekt het bladgroen af. Doe ter ere van de goedheiligman eens deze eenvoudige ‘torrijas de naranja’ uit de Levant (nagerecht voor vier personen).
Ingrediënten
1 sinaasappel
6 sneetjes witbrood
2 dl slagroom
4 eetlepels sinaasappeljam
2 eieren
4 eetlepels suiker
3 dl melk
30 gr. boter.
Bereidingswijze
- Het oranje deel van de sinaasappelschil fijn raspen
- De korsten van het brood snijden en de sneetjes diagonaal halveren
- Klop in een kom de slagroom met sinaasappeljam stijf en zet die afgedekt in de koelkast
- In een diep bord de eieren met suiker en sinaasappelrasp loskloppen en verdunnen met melk
- Laat de sneetjes brood weken in dat ei-mengsel
- Verhit boter in de koekenpan, vier halve sneetjes laten uitlekken en aan beide zijden goudbruin bakken
- Serveren met de slagroom.