Recept
Schorsenerensoep, toast met brie en winterpostelein
Ingrediënten
7 ons schorseneren
2 uien
boter
2 laurierbladen
2 theelepels gedroogde tijm of majoraan
1 theelepel gemalen koriander
1 bouillonblokje
4 dl melk
1 dl slag- of koksroom
1 eetlepel aardappelmeel
Toast, brie
en een handje winterpostelein.
Bereidingswijze
- Kook de in stukjes van een paar centimeter gesneden schorseneren gaar (zie boven)
- Bak de kleingesneden uien in de boter, in een soeppan
- Voeg de schorseneren toe en bak ze even mee
- Doe er wat water en de melk bij en, als het opgewarmd is, het bouillonblokje
- Doe het laurierblad en de rest van de kruiden erbij, en laat de soep minstens 20 minuten koken
- Haal de laurier eruit, en pureer de soep
- Voeg wat room toe
- Bind de soep.
Serveer er toast bij, met plakken brie erop en wat grof gesneden winterpostelein.