De Moestuin

Recept

Schorsenerensoep, toast met brie en winterpostelein

Ingrediënten

7 ons schorseneren

2 uien

boter

2 laurierbladen

2 theelepels gedroogde tijm of majoraan

1 theelepel gemalen koriander

1 bouillonblokje

4 dl melk

1 dl slag- of koksroom

1 eetlepel aardappelmeel

Toast, brie

en een handje winterpostelein.

 

Bereidingswijze

  • Kook de in stukjes van een paar centimeter gesneden schorseneren gaar (zie boven)
  • Bak de kleingesneden uien in de boter, in een soeppan
  • Voeg de schorseneren toe en bak ze even mee
  • Doe er wat water en de melk bij en, als het opgewarmd is, het bouillonblokje
  • Doe het laurierblad en de rest van de kruiden erbij, en laat de soep minstens 20 minuten koken
  • Haal de laurier eruit, en pureer de soep
  • Voeg wat room toe
  • Bind de soep.

Serveer er toast bij, met plakken brie erop en wat grof gesneden winterpostelein.