De Moestuin

Recept

Savooiekool met room

Benodigdheden voor 4 personen

-          1 flinke savooiekool

-          30 gr. boter

-          1 gesnipperde ui

-          1 uitgeperste teen knoflook

-          snufje zout

-          1 eetl. olie

-          2 eetl. bloem

-          4 dl. halfvolle melk

-          snufje nootmuskaat

-          peper

 

Bereidingswijze

1.      Verwijder de stelen van de bladeren en hak alles grof.

2.      Smelt de boter in een grote pan. Fruit hierin de ui en knoflook 1 minuut, roer de kool en het zout erdoor en bak alles 15 minuten onder regelmatig roeren.

3.      Verhit olie in een pan, voeg de bloem toe en roer tot het mengsel begint te borrelen, laat al roerend nog 3 minuten koken. Voeg dan beetje bij beetje, steeds roerend de melk toe. Voeg nootmuskaat en peper toe en laat nog eens 10 minuten zachtjes doorkoken. Evt. is een deel van de melk te vervangen door room.

4.      Warm de kool nog even door, giet de saus erop en schep alles goed om.