Recept
Rusland: Borstsj
Dit gerecht kent vele varianten waaronder zware met runderbraadstuk, rookworst en ham. Hier een meer zomerse, die warm en koud als voor- of bijgerecht gegeten kan worden.
Ingrediënten
600 gr. rauwe bieten
1 ui
1 liter vleesbouillon
1 theelepel karwijzaad
1 hardgekookt ei
suiker
eetlepel citroensap
125 ml zure room.
Bereidingswijze
- Was de bietjes, kook ze en ontvel ze
- Snijd ze in blokjes
- Pel en snipper de ui
- Doe in de pan de bietjes, ui, de bouillon, peper en zout en het karwijzaad
- Breng dan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken
- Pureer de soep met de staafmixer of roerzeef
- Snijd het hardgekookte ei in stukjes
- Verwarm de gepureerde soep door en door
- Doe er een snufje suiker en het citroensap doorheen
- Strooi er naar smaak nog wat peper en zout over
- Roer vlak voor het opdienen de zure room erdoor en strooi het ei erover strooien