De Moestuin

Recept

Rusland: Borstsj

Dit gerecht kent vele varianten waaronder zware met runderbraadstuk, rookworst en ham. Hier een meer zomerse, die warm en koud als voor- of bijgerecht gegeten kan worden.

Ingrediënten

600 gr. rauwe bieten

1 ui

1 liter vleesbouillon

1 theelepel karwijzaad

1 hardgekookt ei

suiker

eetlepel citroensap

125 ml zure room.

 

Bereidingswijze

  • Was de bietjes, kook ze en ontvel ze
  • Snijd ze in blokjes
  • Pel en snipper de ui
  • Doe in de pan de bietjes, ui, de bouillon, peper en zout en het karwijzaad
  • Breng dan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken
  • Pureer de soep met de staafmixer of roerzeef
  • Snijd het hardgekookte ei in stukjes
  • Verwarm de gepureerde soep door en door
  • Doe er een snufje suiker en het citroensap doorheen
  • Strooi er naar smaak nog wat peper en zout over
  • Roer vlak voor het opdienen de zure room erdoor en strooi het ei erover strooien