Recept
Romige soep van aardpeer en gebakken pastinaak
Ingrediënten
1 kg aardpeer
sap van ½ citroen
3 eetl olijfolie
2 sjalotten fijngesnipperd
200 ml witte wijn
800 ml groentebouillon
125 ml slagroom
1 pastinaak
25 g roomboter
peper en zout
Bereidingswijze
- Schil de aardpeer, snij ze in gelijke stukjes en schep het citroensap erdoorheen om verkleuring te voorkomen.
- Verwarm wat olie in een ruime pan en fruit de sjalotten glazig. Voeg de aardpeer toe en bak even mee.
- Blus af met de wijn en laat iets inkoken, voeg dan de bouillon toe. Laat dit 20 minuten zachtjes koken tot de aardpaar zacht en gaar is.
- Pureer de soep tot hij helemaal glad is, giet de room erbij en roer goed door.
- Schil de pastinaak en snij en dunne schijfjes. Verhit de boter en wat olijfolie in een pan en bak de schijfjes pastinaak aan beide zijden knapperig. Maal er ruim
zout en peper boven. - Schep de soep in kommen, verdeel de pastinaak erboven.