De Moestuin

Recept

Romige soep van aardpeer en gebakken pastinaak

Ingrediënten

1 kg aardpeer

sap van ½ citroen

3 eetl olijfolie

2 sjalotten fijngesnipperd

200 ml witte wijn

800 ml groentebouillon

125 ml slagroom

1 pastinaak

25 g roomboter

peper en zout

 

Bereidingswijze

  • Schil de aardpeer, snij ze in gelijke stukjes en schep het citroensap erdoorheen om verkleuring te voorkomen.
  • Verwarm wat olie in een ruime pan en fruit de sjalotten glazig. Voeg de aardpeer toe en bak even mee.
  • Blus af met de wijn en laat iets inkoken, voeg dan de bouillon toe. Laat dit 20 minuten zachtjes koken tot de aardpaar zacht en gaar is.
  • Pureer de soep tot hij helemaal glad is, giet de room erbij en roer goed door.
  • Schil de pastinaak en snij en dunne schijfjes. Verhit de boter en wat olijfolie in een pan en bak de schijfjes pastinaak aan beide zijden knapperig. Maal er ruim
    zout en peper boven.
  • Schep de soep in kommen, verdeel de pastinaak erboven.