Alle recepten met zuurkool
Zuurkool en gerookte tempé
Hoofgerecht voor 4 personenIngrediënten
750 gr. zuurkool
2 uien
2 teentjes knoflook
1 eetlepel zonnebloemolie
4 kruidnagelen
een snufje nootmuskaat
7 jeneverbessen
10 korianderzaadjes
een halve theelepel komijnpoeder
2,5 dl bier
300 gr. gerookte tempé
Bereidingswijze
- Pel uien en knoflook, en hak ze fijn
- Doe de olie in een pan en bak ui en knoflook aan
- Wacht even tot de geur loskomt
- Doe dan de zuurkool erbij, samen met kruidnagelen, nootmuskaat, zout, peper, gekneusde jeneverbessen, koriander, komijn, en het bier
- Laat alles in ruim een half uur zachtjes gaar stoven (middelhoog vuur), met het deksel op de pan
- Maak gekookte aardappelen
- Snijd de gerookte tempé in plakjes, en bak of grilleer deze om en om.
Serveer zuurkool met de tempé en de gekookte aardappelen. Een lekkere mosterd past hier goed bij!