Alle recepten met winterpostelein
Soepje van winterpostelein met noordzeegarnaaltjes
Voorgerecht voor 4 personeningrediënten
750 gr winterpostelein
2 aardappelen
2 tenen knoflook
1,5 L groentenbouillon
1 blaadje laurier
1 dl witte wijn
1 eetlepel gembersiroop
2 dl koksroom
1 desertlepel mosterd
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snij ze in grove stukken, doe ze in een pan met de bouillon, knoflook, laurier, witte wijn, gembersiroop, peper en zout. Kook dit ongeveer 30 min. Voeg de winterpostelein toe, laat aan de kook komen en kook een minuutje door. Pureer de soep met een staafmixer. Als je een hele gladde soep wil kan je hem nog door een zeef halen. Meng de koksroom met de mosterd en klop dat op. Serveer de soep schep de mosterdroom erbovenop.
Lijkt het je leuk om zelf de ingrediënten te oogsten van onze recepten? Kijk dan eens bij de informatie over ons zelfoogstabonnement. Zelfoogsten: wel de lusten, niet de lasten van een moestuin!
Stijn’s winterpostelein aardpeersoep
Voorgerecht voor 4 personenIngredienten
4 grote aardperen
2 l bouillon
1 grote ui
3 tenen knoflook
klontje boter
2 blaadjes laurier,
paar takjes tijm
peper en zout
750 gr winterpostelein
1 eetlepel mosterd
geraspte geitenkaas.
Bereidingswijze
- Snipper de ui en knoflook, schil de aardpeer en snij ze in gelijke stukjes.
- Fruit de ui en knoflook en de boter. Voeg de aardpeer toe en bak enkele minuten mee.
- Voeg de laurier en tijm toe en blus af met de bouillon. Voeg wat peper en zout toe en kook in ongeveer 30 min. langzaam gaar.
- Verwijder de takjes tijm en laurier. Was de winterpostelein en hak deze fijn, hou enkele blaadjes apart voor de garnering.
- Voeg de winterpostelein toe en kook het nog een minuutje door, doe de mosterd erbij en pureer de soep met een staafmixer helemaal glad.
- Serveer met wat geraspte geitenkaas en 2 blaadjes winterpostelein.
Lijkt het je leuk om zelf de ingrediënten te oogsten van onze recepten? Kijk dan eens bij de informatie over ons zelfoogstabonnement. Zelfoogsten: wel de lusten, niet de lasten van een moestuin!