Alle recepten met waterkers
Waterkerssalade met peer en blauwe kaas
Voorgerecht voor 4 personenIngrediënten
2 kroppen sla
zakje waterkers
50 gram halve walnoten
1 eetlepel witte wijnazijn
2 eetlepels walnotenolie
verse zwarte peper
3 rijpe peren
eetlepel citroensap
150 gram Gorgonzola.
Bereidingswijze
- Haal de grove buitenste bladen van de kropsla, scheur de rest in grove stukken en was die samen met de waterkers
- Laat uitlekken en drogen
- Doe sla, waterkers en walnoten in een grote kom
- Klop een dressing van witte wijnazijn, walnotenolie en wat peper en zout
- Schil de peren, snijd ze in vieren in de lengterichting en haal de klokhuisstukken weg
- Schep ze door de citroensap
- Meng de peer en de in blokjes gesneden blauwe kaas door de salade
- Schep de dressing erdoor.
Met een notenbrood erbij heb je er een aardige maaltijd aan. Probeer ook eens met appel en blokjes feta met wat zout erover gestrooid.