Alle recepten met verveine
Crème brûlée met verveine
nagerecht voor 4 personenIngrediënten
150 ml melk
150 ml slagroom
60 gram rietsuiker
2 eetlepels verveine
3 eierdooiers
extra rietsuiker voor het caramellaagje.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 120 graden.
- Breng de melk, slagroom, helft van de suiker in een steelpan op het vuur net tegen de kook aan.
- Doe de verveine in een thee ei.
- Hang het thee ei in de steelpan.
- Laat de verveine er in ongeveer 10 minuten in trekken.
- Neem de pan van het vuur, verwijder het thee ei,
- Klop in een kom de dooiers los.
- Doe de rest van de suiker bij de dooiers.
- Giet er een scheutje hete melk bij.
- Klop het geheel goed door,
- Giet onder voortdurend roeren het eimengsel in de pan.
- Verdeel alles over vier lage ovenvaste schaaltjes.
- Plaats deze schaaltjes in een grote ovenschaal.
- Vul de ovenschaal met water totdat de schaaltjes voor tweederde in het water staan.
- Laat het geheel ongeveer 50 minuten garen in de oven.
- Check met de vinger of de bovenkant is gestold, maar nog wel makkelijk meegeeft.
- Neem de schaaltjes uit het water en laat ze helemaal afkoelen.
- Zet ze in de koelkast tot het moment van gebruik.
- Dep dan het vocht eraf met keukenpapier.
- Bestrooi met een dun laagje rietsuiker.
- Smelt de suiker onder een gloeiend hete grill, tot een knapperige bruine laag.
- Tip: Schenk er een lekkere kop thee bij.