Alle recepten met suikermais
Maïssalade met Kernhemse kaas
Voorgerecht voor 4 personenIngrediënten
rode paprika
6 maïskolven
150 gram Kernhemse kaas
1 eetlepel kruidenazijn
een halve eetlepel grove mosterd
peper, zout
3 eetlepels olie
1 eetlepel fijngehakte peterselie
een halve eetlepel fijngeknipte bieslook
1 mespunt thijm (liefst vers)
Bereidingswijze
- Neem 1 rode paprika, snijd er 4 ringen af en snijd de rest in kleine stukjes
- Doe de stukjes in een zeef en giet er kokend water over, dan laten afkoelen
- Kook 6 maïskolven 8 minuten in water zonder zout
- Giet af en laat de kolven afkoelen
- Neem een platte schaal en een scherp mesje
- Houd met een hand een kolf rechtop op de schaal en rits met het mesje de korrels eraf
- Snijd de korstjes van de kaas en de kaas in kleine blokjes
- In een schaal azijn, mosterd, peper en zout door elkaar roeren
- Olie erdoor kloppen
- Peterselie, bieslook en thijm erdoor roeren
- De maïs, de kaas, en de paprika-stukjes erdoor scheppen
- Laat nu minstens 1 uur staan zodat de smaken goed kunnen intrekken
- Garneer met de paprikaringen en een tak peterselie.
Flensjes gevuld met snijbiet en mais
hoofdgerecht voor 2 personenIngrediënten
150 g bloem
2 eieren
125 ml volle melk
200 g mais korrels
olijfolie
1 rode ui fijngesneden
350 g snijbiet (stengels verwijderd, blad fijngehakt)
2 eetl balsamicoazijn
200 g geitenkaas
75 g pijnboompitten
2 eetl fijngesneden muntblaadjes
zout en peper
Bereidingswijze
- Zeef de bloem in een schaal, roer er de eieren en melk door.
- Pureer de helft van de mais in een keukenmachine, doe het ei-bloemmengsel erbij en draai tot een glad beslag.
- Hak de rest van de mais fijn en roer dit door het beslag, laat 30 min. staan. Het moet de consistentie van slagroom hebben, voeg eventueel nog wat melk toe.
- Verwarm de oven voor op 180 c. Fruit de ui en de olijfolie op laag voor goudbruin. Doe de snijbiet erbij en schep 5 min om.
- Voeg de azijn, pijnboompitten, de helft van de kaas en de munt toe, breng op smaak met zout en peper en houd warm.
- Bak de flensjes. Schep op elk flensje een portie snijbietvulling en sla ze dubbel, druk ze iets platter. Leg ze in een goed ingevette ovenschaal. Verdeel de rest van de kaas erover en zet in de oven tot de kaas knapperig is.
Lijkt het je leuk om zelf de ingrediënten te oogsten van onze recepten? Kijk dan eens bij de informatie over ons zelfoogstabonnement. Zelfoogsten: wel de lusten, niet de lasten van een moestuin!