Alle recepten met sperziebonen
Bonenkerrie
Benodigdheden
- 600 gr. snijbonen of sperziebonen
- 2 aardappelen
- 150 gr. wortels
- 4 eetl. olie
- 2 eetl. kerrie
- 2,5 dl yoghurt
- 150 gr. doperwtjes uit glas of blik
- zout
Bereidingswijze
1. Maak de bonen schoon en was ze.
2. Breek de sperziebonen in stukjes/snij de snijbonen fijn.
3. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
4. Was de wortels en snij ze in plakken.
5. Zet de groenten op met wat water en zout en kook ze 5 minuten.
6. Verhit de olie en fruit hierin onder voortdurend omroeren de kerrie gedurende 5 minuten.
7. Voeg de gekookte groente en het kookvocht toe en breng alles aan de kook.
8. Voeg dan de yoghurt en doperwtjes toe en laat het 20 tot 30 minuten zachtjes doorkoken.
9. Maak op smaak met wat zout en serveer er rijst bij.
Dahl van rode linzen met sperziebonen en naan brood
Benodigdheden
1 ui
300 gr. sperziebonen
150 gr. rode linzen
1 teentje knoflook
1 stukje gember
1 potje tomatenpuree
Naan broodjes
Zonnebloemolie
Zout en peper
1 tl Komijn
1 tl Paprikapoeder
Optioneel:
1 tl Garam masala
Paar lepels yoghurt
Verse koriander
Bereidingswijze
- Snijd eerst de uien in stukjes en bak deze in olie op laag vuur voor 10 minuten in een (hapjes)pan. Snijd de knoflook en gember fijn en bak deze met de komijn, paprikapoeder, en eventueel garam masala de laatste 2 minuten mee.
- Voeg dan de linzen, een half potje tomatenpuree en 250ml water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 15 min. borrelen, en roer af en toe. Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Dop de sperziebonen, en kook deze 4 minuten zodat ze nog wat knapperig zijn en giet af.
- Doe de naanbroodjes in een broodrooster of grill ze volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Serveer de dahl met de sperziebonen en naan, en voeg eventueel nog een paar lepels yoghurt en verse koriander toe.