Alle recepten met snijbonen
Bonenkerrie
Benodigdheden
- 600 gr. snijbonen of sperziebonen
- 2 aardappelen
- 150 gr. wortels
- 4 eetl. olie
- 2 eetl. kerrie
- 2,5 dl yoghurt
- 150 gr. doperwtjes uit glas of blik
- zout
Bereidingswijze
1. Maak de bonen schoon en was ze.
2. Breek de sperziebonen in stukjes/snij de snijbonen fijn.
3. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
4. Was de wortels en snij ze in plakken.
5. Zet de groenten op met wat water en zout en kook ze 5 minuten.
6. Verhit de olie en fruit hierin onder voortdurend omroeren de kerrie gedurende 5 minuten.
7. Voeg de gekookte groente en het kookvocht toe en breng alles aan de kook.
8. Voeg dan de yoghurt en doperwtjes toe en laat het 20 tot 30 minuten zachtjes doorkoken.
9. Maak op smaak met wat zout en serveer er rijst bij.
Snijbonen met kaas
Benodigdheden voor 2 personen
- 400 gr. snijbonen
- 10 gr. boter
- 50 gr. geraspte oude kaas
Bereidingswijze
1. Verwijder de puntjes van de bonen en stoof ze in hun geheel in een dun laagje water met de boter gaar in ruim 15 minuten.
2. Schik ze mooi op een schaal en strooi er de kaas over.