Alle recepten met raapsteeltjes
Raapsteeltjes met fruit
Gerecht voor 2 personenIngrediënten
2 bossen raapstelen
1 ui
2 peren of appels
1 theelepel gemberpoeder
100 gram salami of pittige kaas
peper en zout.
Bereidingswijze
Snij het fruit in kleine stukjes.
Fruit de gesnipperde ui aan en voeg daarna de gesneden groenten en de stukjes fruit toe.
Roerbak groenten een paar minuten en voeg daarna de salami of kaas toe.
Laat het geheel ongeveer 5 – 10 minuten sudderen.
Maak het geheel op smaak met peper en zout.
Raapstelen Stamppot
Benodigdheden voor 4 personen
- 1 bos raapstelen
- 150 gram gerookte tahoe of mager rookspek
- 1,25 kg. aardappelen
- 2 eieren
- 1 eetlepel mosterd
- 1-2 deciliter melk
- 25 gram boter
- zout & peper
Bereidingswijze
- Schil en kook de aardappelen samen met de eieren.
- Snij de tahoe of rookspek in kleine blokjes en bak deze in de hete olie.
- Was de raapstelen, snij de wortels eraf en snij ze in stukken van 1 cm.
- Giet de gare aardappelen af, en hou wat kookvocht achter.
- Pel de eieren en stamp ze met de aardappelen fijn en roer er de melk, mosterd en boter door.
- Als de puree te droog is voeg dan nog wat kookvocht toe.
- Meng de raapstelen erdoor en maak op smaak af met peper en zout.
Raapstelentaart
Benodigdheden beslag
- 4 grote eieren
- 1 dl. water
- 4 eetl. bloem
- ½ theel. zout
- boter
Benodigdheden saus
- 25 gr. boter
- 25 gr. bloem
- 2,4 dl. melk
- 75 gr. pittige geraspte kaas
- 1 bos raapstelen
Bereidingswijze
1. Maak een beslag door eieren, water, bloem en zout te klutsen, niet schuimig. Laat dit een kwartier rusten.
2. Bak in boter van het beslag 6-8 dunne omeletten.
3. Maak de saus door de boter te smelten, bloem er goed doorheen te roeren en hierna geleidelijk de melk al roerende toe te voegen. Voeg op het laatst de kaas te.
4. Hak de raapstelen niet te fijn en verdeel in porties, één portie minder dan het aantal omeletten.
5. Leg een omelet in een passende vuurvaste schaal en spreid er een portie raapstelen over uit. Ga zo verder tot alle porties raapstelen en omeletten op zijn. Giet hier de kaassaus overheen.
6. Bak de taart 20 min. in een oven op 180 graden.
Lekker met bv. wortelsalade en aardappelen of rijst.
Raapstelen stamppot
Benodigdheden voor 4 personen
- 1 bos raapstelen
- 150 gr. gerookte tahoe of mager rookspek
- 1,25 kg. aardappelen
- 2 eieren
- 1 eetl. mosterd
- 1-2 dl. melk
- 25 gr. boter
- zout & peper
Bereidingswijze
1. Schil en kook de aardappelen samen met de eieren.
2. Snij de tahoe of rookspek in kleine blokjes en bak deze in de hete olie.
3. Was de raapstelen, snij de wortels eraf en snij ze in stukken van 1 cm.
4. Giet de gare aardappelen af, en hou wat kookvocht achter.
5. Pel de eieren en stamp ze met de aardappelen fijn en roer er de melk, mosterd en boter door.
6. Als de puree te droog is voeg dan nog wat kookvocht toe.
7. Meng de raapstelen erdoor en maak op smaak af met peper en zout.