Alle recepten met paksoy
Gestoofde paksoy met tomaat
Bijgerecht voor 2 personenIngrediënten
1 struik paksoy
1 tomaat
1 ui
1 teentje knoflook
2 eetl tomatenpuree
1 eetl olijfolie
1 eetl sojasaus
peper, mespunt cayennepeper
Voorbereiding
Snipper de ui, snij de paksoy in dunne reepjes, de tomaat in kleine stukjes, en pers de knoflook uit.
Bereidingswijze
Verwarm de olijfolie en fruit de ui en knoflook hierin. Voeg de paksoy, tomaat, kruiden en een paar lepels water toe. leg de deksel op de pan en laat de groenten 5-8 minuten stoven. voeg de tomatenpuree toe, breng op smaak met sojasaus en roer goed door.
Gegratineerde paksoi
Benodigdheden voor 4 personen
- 1 stevige paksoi
- 1 el olie
- 1 ui in dunne plakken gesneden
- 1 tl bloem
- 2 dl. melk
- 50 gr. geraspte kaas
- snufje nootmuskaat
- zout & peper
- evt. gehakte bieslook of peterselie
Bereidingswijze
1. Snij de paksoi zeer klein. Fruit de ui in de olie en voeg paksoi, zout en peper toe en fruit nog 5 minuten. Afgieten en wegzetten.
2. Grill voorverwarmen.
3. Meng de bloem met wat olie tot een glad papje. Breng de melk al roerende net niet aan de kook en roer hier het bloempapje door tot een glad geheel. Roer hier vervolgens de kaas en nootmuskaat door.
4. Doe het paksoi mengsel in een ovenschaal, giet de saus eroverheen en roer alles goed door.
5. Zet de ovenschotel onder de grill tot er een bruin korstje op zit.
6. Strooi de bieslook erover en dien op.
Tip! Je kan de paksoi ook vervangen door koolrabi, deze kan je dan raspen i.p.v. klein snijden.