Alle recepten met nog meer lekkere recepten
Voorjaarsrisotto
Benodigdheden voor 4 personen
- 1,3 l. bouillon
- 400 gr. arboriorijst (gebruik echte risottorijst en niets anders)
- 1 bosje uien
- het loof van een bos bieten (of rucola, snijbiet, spinazie of een mengsel hiervan)
- 1 dl. olijfolie
- 150 gr. parmezaanse kaas
- zout & peper
Bereidingswijze
1. Breng de bouillon aan de kook en laat zachtjes sudderen.
2. Snipper de uien, inclusief groen, en hak het bietenloof niet te fijn.
3. Verwarm de olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui en het bietenloof gedurende 5 minuten.
4. Voeg dan de rijst toe, roer goed om zodat alles met olie bedekt is en laat onder voortdurend roeren enkele minuten meebakken. Doe er zoveel warme bouillon bij dat alles net onder staat en roer goed. Giet er nog wat bouillon bij als het vocht geabsorbeerd is en roer goed na elke toevoeging. De rijst mag nooit droogkoken en moet altijd met wat vocht bedekt zijn. Na ong. 15 minuten is de rijst gaar.
5. Roer de kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Nb. De risotto moet romig maar niet vloeibaar zijn.
Gefrituurde kruiden
Benodigdheden
- water
- bloem
- zonnebloemolie met een scheut olijfolie
- mooie blaadjes basilicum, salie of bladpeterselie
Bereidingswijze
1. Verhit de olie tot 180 graden.
2. Maak de kruiden iets vochtig met water en haal ze door de bloem. Frituur de kruiden razendsnel, zodat ze knapperig en mooi transparant zijn, maar niet gekleurd.
3. Laat de kruiden uitlekken op keukenpapier.
Gebakken camembert
Benodigdheden voor 2 personen
- 4 plakjes diepvriesbladerdeeg
- 2 eetl. gehakte walnoten
- 1 camembert (klein)
- 1 handpeer
- 1vijg
- 1 ei
Bereidingswijze
1. Laat de bladerdeeg ontdooien. Twee plakjes dun bestrooien met de gehakte walnoten, leg daar een ander plakje op en rol het uit.
2. Je hebt nu twee plakjes bladerdeeg, op elk lapje leg je een halve camembert.
3. Handpeer schillen en in 4 ronde schijven snijden. Vijg ook in plakken snijden.
4. Op elk kaasje een plak peer en vijg leggen. Bladerdeeg erom vouwen, de naadjes met losgeklopt ei dichtplakken en het deeg rondom met ei bestrijken.
5. De verpakte kaasjes bij 225 graden in 25 minuten goudbruin bakken.
Franse wraps met brie en honing
Benodigdheden
- 1 pak wraps
- 200 gr roombrie
- 150 gr ongezouten notenmelange
- 6 eetl. honing
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in.
2. Snij de brie in dunne plakken en leg deze op de wraps.
3. Hak de notenmelange in stukjes en verdeel deze over de brie.
4. Verdeel per wrap 1 eetlepel honing over de noten en de kaas. Rol de wrap nu stevig op en leg ze in de ovenschaal.
5. Bak het geheel kort af tot de wraps lichtbruin zijn en de kaas eruit loopt.