Alle recepten met meirapen
Meirapensoep
Voorgerecht voor 4 personenIngrediënten
350 gram meirapen
50 gram boter
1 theelepel kerriepoeder
1 grote fijngehakte wortel
1 fijngehakte ui
1 liter groentebouillon
peper en zout naar smaak
150 gram gekookte zilvervliesrijst
gehakte peterselie
4 eetlepels tahin
Bereidingswijze
- Schil de rapen en snijd ze in plakjes. Smelt de helft van de boter en bak de rapen daarin onder geregeld roeren.
- Bedek ze met kokend water en laat ze 15 tot 20 minuten sudderen, of tot ze gaar zijn.
- Smelt de resterende boter in een schone pan. Voeg de kerriepoeder met de wortel en de ui erbij, en kook ze tot de groenten zacht beginnen te worden.
- Giet de groentebouillon erbij, met peper en zout, en breng aan de kook. Laat een paar minuten door koken, roer dan de rijst en de rapen er door, met een flinke hoeveelheid verse peterselie. Laat dit even sudderen, tot alles door en door warm is.
- Roer vlak voor het serveren de tahin er door.
Gegratineerde wortels en meirapen
Hoofdgerecht voor 4 personenIngrediënten
500 gram meirapen
500 gram wortels
300 ml witte saus
3 eetlepels room of yoghurt
peper en zout naar smaak
100 gram volkerenpaneermeel
100 gram geraspte Edammer kaas
peterselie voor de garnering
Bereidingswijze
- Schil de meirapen en snijd deze in plakjes.
- Schrap de wortels en snijd deze ook in plakjes.
- Leg de rapen en wortels in een pan, giet zoveel water erop dat ze net onderstaan en breng dit aan de kook.
- Draai het vuur laag en laat ze 20 minuten koken, tot ze gaar zijn en giet ze af.
- Maak de saus en roer de room of yoghurt er door, met peper en zout. Meng de gekookte groenten er door.
- Doe het mengsel over in een ondiepe vuurvaste schotel. Maak de bovenkant glad.
- Meng de paneermeel met de kaas en strooi dit erover. Gratineer een paar minuten onder een matige grill, tot de bovenkant bruin en knapperig is. Garneer met gehakte peterselie.
- Tip: Deze ovenschotel is lekker bij gebakken aardappeltjes en groene groenten, zoals snijbiet en spinazie.