Alle recepten met boerenkool
Boerenkool niet helemaal puur oosters
Hoofgerecht voor 4 personenIngrediënten
boerenkool
aardappelen
zout
2 ons jonge komijnekaas
1 ons gepelde ongezouten pinda’s
melk
potje Amsterdamse uien
1 rookworst
Bereidingswijze
- Maak de boerenkool-stamppot zoals altijd (kooktijd ca. 30 minuten)
- Snijd 2 ons jonge komijnekaas (Jonge Leidse) in dobbelsteentjes (0,5 cm)
- Neem 3 eetlepels gepelde, ongezouten pinda’s en hak ze fijn of laat dat doen door de blender
- Roer, zodra de boerenkool gestampt is, de kaasblokjes en de pinda erdoorheen tot de kaas gesmolten is
- Maak als je wilt smeuïger met een beetje melk of crème fraîche
- Serveer hier Amsterdamse (gele) zoetzure uitjes bij. En als je wilt een rookworst
Lijkt het je leuk om zelf de ingrediënten te oogsten van onze recepten? Kijk dan eens bij de informatie over ons zelfoogstabonnement. Zelfoogsten: wel de lusten, niet de lasten van een moestuin!
Recept Boerenkool lasagne
Recept voor 3 personenIngrediënten
500 gram boerenkool
Lasagnebladen
1 teen knoflook
1 ui
250 gram champignons
1 bol mozarella
geraspte kaas,
Halve liter melk
50 gram bloem
Boter
peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 200 graden
- Snipper de ui en knoflook en fruit deze in een pan met een eetlepel boter
- Voeg de champignons toe en bak een paar minuten mee
- Voeg daarna de boerenkool toe en roerbak tot hij iets geslonken is
- Breng de groenten op smaak met peper en zout
- Bechamelsaus: smelt 50 gram boter in een pannetje
- Voeg bloem toe en roer door elkaar tot een roux
- Giet beetje bij beetje melk toe en roer met een garde door elkaar tot een gladde saus.
- Laat vervolgens paar minuten indikken
- Vet een ovenschaal in en verdeel een beetje bechamelsaus over de bodem
- Leg hier een paar lasagnebladen op
- Verdeel hier weer een laag bechamelsaus over en chep hier ca. 1/3 van de groente op.
- Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel een paar stukjes over de laag.
- Dek af met lasagnebladen en herhaal dit nog 2x
- Bestrooi de bovenzijde van de lasagne met geraspte kaas en zet de ovenschaal ca.45 minuten in de oven