Alle recepten met aubergine
Parmigiani di Mario
Benodigdheden voor 6-8 personen
- 3 aubergines
- bloem
- zonnebloemolie met een scheut olijfolie om te frituren
- verse lasagnevellen, om de vorm te bekleden
- boter om in te veten
- 2-3 bollen buffelmozzarella, in stukjes
- 5 eieren, hardgekookt en grof gehakt
- 500 ml tomatensaus
- ½ bos basilicum, grof gehakt
- Zout & peper
- 50 gr. versgeraspte parmezaanse kaas
- 50 gr. boter, in klontjes
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snij de aubergines in de lengte in dunne plakken van 2 mm. Doe wat bloem op een schaal en haal de plakken aubergine door de bloem. Schud het overtollige bloem eraf.
3. Verhit een ruime hoeveelheid olie in een grote pan. Test de temperatuur van de olie: gooi een klein stukje brood in de hete olie. Als de olie en beetje knettert, is de temperatuur goed.
4. Frituur telkens een paar plakken aubergine goudbruin en krokant in de olie en laat ze uitlekker op keukenpapier. Houd de plakken aubergine tijdens het bakken in beweging met een schuimspaan, zodat ze niet aanbranden.
5. Kook wat lasagnevellen beetgaar in ruim kokend water met wat zout.
6. Vet een ovenschaal in met boter. Beleg de bodem van de schaal met de lasagnevellen. Leg een laag knapperige aubergine op de lasagnevellen. Leg op de aubergine wat mozzarella, stukjes ei, de tomatensaus en het basilicum en bestrooi deze laag met een beetje zout en peper. Herhaal dit 2-3 keer, afhankelijk van de maat van de schaal.
7. Strooi de kaas over de parmigiana en verdeel de klontjes boter erover.
8. Zet de schaal 10-15 minuten in de oven tot de kaas net begint te smelten.