Recept
Recept Boerenkool lasagne
Ingrediënten
500 gram boerenkool
Lasagnebladen
1 teen knoflook
1 ui
250 gram champignons
1 bol mozarella
geraspte kaas,
Halve liter melk
50 gram bloem
Boter
peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 200 graden
- Snipper de ui en knoflook en fruit deze in een pan met een eetlepel boter
- Voeg de champignons toe en bak een paar minuten mee
- Voeg daarna de boerenkool toe en roerbak tot hij iets geslonken is
- Breng de groenten op smaak met peper en zout
- Bechamelsaus: smelt 50 gram boter in een pannetje
- Voeg bloem toe en roer door elkaar tot een roux
- Giet beetje bij beetje melk toe en roer met een garde door elkaar tot een gladde saus.
- Laat vervolgens paar minuten indikken
- Vet een ovenschaal in en verdeel een beetje bechamelsaus over de bodem
- Leg hier een paar lasagnebladen op
- Verdeel hier weer een laag bechamelsaus over en chep hier ca. 1/3 van de groente op.
- Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel een paar stukjes over de laag.
- Dek af met lasagnebladen en herhaal dit nog 2x
- Bestrooi de bovenzijde van de lasagne met geraspte kaas en zet de ovenschaal ca.45 minuten in de oven