De Moestuin

Recept

Recept Boerenkool lasagne

Ingrediënten

500 gram boerenkool

Lasagnebladen

1 teen knoflook

1 ui

250 gram champignons

1 bol mozarella

geraspte kaas,

Halve liter melk

50 gram bloem

Boter

peper en zout

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 200 graden
  • Snipper de ui en knoflook en fruit deze in een pan met een eetlepel boter
  • Voeg de champignons toe en bak een paar minuten mee
  • Voeg daarna de boerenkool toe en roerbak tot hij iets geslonken is
  • Breng de groenten op smaak met peper en zout
  • Bechamelsaus: smelt 50 gram boter in een pannetje
  • Voeg bloem toe en roer door elkaar tot een roux
  • Giet beetje bij beetje melk toe en roer met een garde door elkaar tot een gladde saus. 
  • Laat vervolgens paar minuten indikken
  • Vet een ovenschaal in en verdeel een beetje bechamelsaus over de bodem
  • Leg hier een paar lasagnebladen op
  • Verdeel hier weer een laag bechamelsaus over en chep hier ca. 1/3 van de groente op.
  • Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel een paar stukjes over de laag. 
  • Dek af met lasagnebladen en herhaal dit nog 2x
  • Bestrooi de bovenzijde van de lasagne met geraspte kaas en zet de ovenschaal ca.45 minuten in de oven