Recept
Raapstelentaart
Benodigdheden beslag
- 4 grote eieren
- 1 dl. water
- 4 eetl. bloem
- ½ theel. zout
- boter
Benodigdheden saus
- 25 gr. boter
- 25 gr. bloem
- 2,4 dl. melk
- 75 gr. pittige geraspte kaas
- 1 bos raapstelen
Bereidingswijze
1. Maak een beslag door eieren, water, bloem en zout te klutsen, niet schuimig. Laat dit een kwartier rusten.
2. Bak in boter van het beslag 6-8 dunne omeletten.
3. Maak de saus door de boter te smelten, bloem er goed doorheen te roeren en hierna geleidelijk de melk al roerende toe te voegen. Voeg op het laatst de kaas te.
4. Hak de raapstelen niet te fijn en verdeel in porties, één portie minder dan het aantal omeletten.
5. Leg een omelet in een passende vuurvaste schaal en spreid er een portie raapstelen over uit. Ga zo verder tot alle porties raapstelen en omeletten op zijn. Giet hier de kaassaus overheen.
6. Bak de taart 20 min. in een oven op 180 graden.
Lekker met bv. wortelsalade en aardappelen of rijst.