De Moestuin

Recept

Preitaart

Benodigdheden voor 4 personen

-          1 kg. aardappelen

-          750 gr. prei

-          4-5 eetl. volle melk

-          75 gr. fijngeraspte gruyere

-          1 grote ui (in dunne schijven gesneden)

-          1 eetl. olie

-          snufje zout & peper

-          2 theel. provencaalse kruiden

-          3 dl. groentebouillon

-          15 gr. ongezouten boter

-          15 gr. bloem

 

Bereidingswijze

1.      Schil de aardappelen en snij ze in kwarten, kook ze volkomen gaar. Pureer ze met de melk, kaas en peper. Doe de puree in een spuitzak met een groot mondstuk en spuit een decoratieve rand langs de rand van een vuurvaste schotel.

2.      Maak de prei schoon en snij ze in 1 cm dikke plakken. Verhit de olie en voeg prei, ui, zout en kruiden toe. Laat alles met de deksel op de pan in een klein half uur onder regelmatig omscheppen beetgaar worden.

3.      Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Laat even meebakken en voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe. Voeg daarna de prei toe.

4.      Laat de aardappelrand onder een hete gril bruin worden en giet het preimengsel in het midden.