Recept
Portugese tuinbonensoep met munt
Ingrediënten
1 grote ui
1 teen knoflook
2 grote bloemige aardappels
1 snee witbrood
4 eetlepels olijfolie
1 kilo tuinbonen (ongedopt)
2 groentebouillontabletten
2 takjes munt
2 takjes peterselie.
Bereidingswijze
- Pel en snipper 1 grote ui en 1 teen knoflook
- Neem 2 grote bloemig kokende aardappels (Texelster b.v.), schil, was en snijd in blokjes
- Ontdoe 1 snee stevig witbrood van korsten en snijd in dobbelsteentjes
- In een ruime soeppan 3 eetlepels olie verhitten en ui en knoflook 3 minuten zachtjes fruiten
- Aardappels toevoegen en al omscheppend 4 minuten meebakken
- Tuinbonen toevoegen, plus 1 en een kwart liter water, plus twee bouillontabletten
- Aan de kook brengen en 25 minuten op een laag vuur laten sudderen
- Intussen: bak de broodjes bruin op een koekenpan in twee eetlepels olie
- Vuur uit. Dan: zeef de groenten uit de bouillon en doe in een kom
- Pureer de groenten met een staafmixer
- Puree en bouillon weer bij elkaar en zachtjes roerend weer opwarmen
- Breng op smaak met zout en peper
- Hak de blaadjes van 2 takjes munt en 2 takjes peterselie fijn
- Verdeel de kruiden en de blokjes brood over de soep op de 4 borden.