De Moestuin

Recept

Pasta met rucola en limoen

Ingrediënten

400gram lintpasta

olijfolie

knoflook

Spaanse peper

1 limoen

rucola,

(koks-)room

100gram geraspte Parmezaansekaas

zwarte peper.

Bereidingswijze

  • Breng ruim water aan de kook
  • Voeg zout en een scheutje olijfolie toe
  • Kook (brede) lintpasta beetgaar (± 8 minuten)
  • Hak twee tenen knoflook, snijd een derde rode Spaanse peper, (zonder de zaadjes!), in ringetjes
  • Fruit beide in een eetlepel olijfolie (1 minuut)
  • Giet de pasta af
  • Voeg toe: knoflook/peper, het sap van 1 limoen, 1 bosje rucola grofgesneden, 125 ml. room en schep dit alles om
  • Breng op smaak met zout en zwarte peper en garneer met een schep geraspte kaas.