Recept
Pasta met romige rucolasaus
Ingrediënten
100 gram rucola,
4 eierdooiers
2 dl kookroom
100 gr. Pecorino Romano geraspt
350 gr. pasta (neutrale tagliatelli, of spaghetti).
Bereidingswijze
- Zet een grote pan met ruim water op
- Was de rucola zoals boven aangegeven, schud zo droog mogelijk
- Maak de saus: doe de eierdooiers in een kom, voeg de geraspte kaas toe , daarna de room, en wat zout en peper naar smaak
- Klop met een garde tot een luchtige saus
- Als het water kookt doet u er wat zout in en een scheutje olijfolie
- Kook de pasta beetgaar in ongeveer 8 minuten
- Snijd intussen de rucola in reepjes
- Giet de pasta door een zeef of vergiet, en doe de pasta meteen terug in de warme pan
- Roer de saus erdoor, en voeg de reepjes rucola toe
- Garneer met wat rucola-blaadjes.