De Moestuin

Recept

Pasta met romige rucolasaus

Ingrediënten

100 gram rucola,

4 eierdooiers

2 dl kookroom

100 gr. Pecorino Romano geraspt

350 gr. pasta (neutrale tagliatelli, of spaghetti).

 

Bereidingswijze

  • Zet een grote pan met ruim water op
  • Was de rucola zoals boven aangegeven, schud zo droog mogelijk
  • Maak de saus: doe de eierdooiers in een kom, voeg de geraspte kaas toe , daarna de room, en wat zout en peper naar smaak
  • Klop met een garde tot een luchtige saus
  • Als het water kookt doet u er wat zout in en een scheutje olijfolie
  • Kook de pasta beetgaar in ongeveer 8 minuten
  • Snijd intussen de rucola in reepjes
  • Giet de pasta door een zeef of vergiet, en doe de pasta meteen terug in de warme pan
  • Roer de saus erdoor, en voeg de reepjes rucola toe
  • Garneer met wat rucola-blaadjes.