De Moestuin

Recept

Noorse rode kool

Ingrediënten

1 rode kool

1 eetlepel honing, (of suiker)

klontje boter

peper en zout

2 kruidnagels

2 laurierbladeren

stukje foelie

4 eetlepels azijn

4 eetlepels bessenjam

2 eetlepels rozijnen

2 appels of peren.

 

Bereidingswijze

  • Was de kool en snijd deze fijn
  • Zet de kool op met een scheutje water, boter, honing , zout en specerijen: 2 kruidnagels, 2 laurierbladeren, 1 stukje foelie (of wat poeder)
  • Laat het geheel zo’n 20 minuten sudderen
  • Voeg daarna azijn, krenten of rozijnen, jam en de in stukjes gesneden appel of peer toe
    Laat op een zacht pitje nog eens 10 tot 15 minuten sudderen
  • Draai het vuur uit. Het beste is het om de schotel nog een paar uur te laten ‘trekken’ voor ze gegeten wordt
  • Heerlijk met gebakken aardappelen (b.v. onze Pink fir ), of een graan met notensaus.