Recept
Noorse rode kool
Ingrediënten
1 rode kool
1 eetlepel honing, (of suiker)
klontje boter
peper en zout
2 kruidnagels
2 laurierbladeren
stukje foelie
4 eetlepels azijn
4 eetlepels bessenjam
2 eetlepels rozijnen
2 appels of peren.
Bereidingswijze
- Was de kool en snijd deze fijn
- Zet de kool op met een scheutje water, boter, honing , zout en specerijen: 2 kruidnagels, 2 laurierbladeren, 1 stukje foelie (of wat poeder)
- Laat het geheel zo’n 20 minuten sudderen
- Voeg daarna azijn, krenten of rozijnen, jam en de in stukjes gesneden appel of peer toe
Laat op een zacht pitje nog eens 10 tot 15 minuten sudderen - Draai het vuur uit. Het beste is het om de schotel nog een paar uur te laten ‘trekken’ voor ze gegeten wordt
- Heerlijk met gebakken aardappelen (b.v. onze Pink fir ), of een graan met notensaus.