Recept
Linzensoep met pastinaak
Ingrediënten
1 ui
2 preistronken
groentebouillon
olie
peper
bruine linzen
1 klein blikje tomaten puree
1 pastinaak
anderhalf ons spekblokjes
ketjap manis
Bereidingswijze
- Maak de ui en de twee preien klaar (gesneden)
- Zet anderhalve liter water op met een blokje groentebouillon
- Neem een geschikte pan voor soep en doe er een klein laagje olie in, fruit de ui en de prei, strooi er wat peper bij, schep om
- Doe de bouillon bij het ui-prei mengsel
- Was ca tien eetlepels bruine linzen, en doe ze in de soep
- Roer er 1 klein blikje tomatenpuree doorheen
- Breng aan de kook en laat daarna 30 minuten zachtjes sudderen
- Maak 1 pastinaak schoon en snijd in kleine dobbelsteentjes en voeg aan de soep toe
- Breng weer aan de kook en laat 10 minuten sudderen
- Voeg anderhalf ons spekblokjes toe aan de soep
- Laat nu niet meer koken, laat spek nog 5 minuten meetrekken
- Controleer of de linzen en de pastinaak beetgaar zijn
- Roer er voor het opdienen nog een scheut ketjap manis doorheen
- Geef er roggebrood of notenbrood bij.