De Moestuin

Recept

Linzensoep met pastinaak

Ingrediënten

1 ui

2 preistronken

groentebouillon

olie

peper

bruine linzen

1 klein blikje tomaten puree

1 pastinaak

anderhalf ons spekblokjes

ketjap manis

 

Bereidingswijze

  • Maak de ui en de twee preien klaar (gesneden)
  • Zet anderhalve liter water op met een blokje groentebouillon
  • Neem een geschikte pan voor soep en doe er een klein laagje olie in, fruit de ui en de prei, strooi er wat peper bij, schep om
  • Doe de bouillon bij het ui-prei mengsel
  • Was ca tien eetlepels bruine linzen, en doe ze in de soep
  • Roer er 1 klein blikje tomatenpuree doorheen
  • Breng aan de kook en laat daarna 30 minuten zachtjes sudderen
  • Maak 1 pastinaak schoon en snijd in kleine dobbelsteentjes en voeg aan de soep toe
  • Breng weer aan de kook en laat 10 minuten sudderen
  • Voeg anderhalf ons spekblokjes toe aan de soep
  • Laat nu niet meer koken, laat spek nog 5 minuten meetrekken
  • Controleer of de linzen en de pastinaak beetgaar zijn
  • Roer er voor het opdienen nog een scheut ketjap manis doorheen
  • Geef er roggebrood of notenbrood bij.