De Moestuin

Recept

La trouchia (Zuid-Frankrijk)

Ingrediënten

1,5 kilo snijbiet of spinazie

1 bos peterselie

8 eieren

200 gram geraspte Parmezaanse kaas

4 eetlepels olijfolie.

 

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 graden.
  • Neem 1,5 kilo snijbiet of 1,5 kilo spinazie (mag best met groot blad).
  • Bietenblad afsnijden (dikke nerven weg) / spinazie ontdoen van dikke steeltjes.
  • Wassen en fijnsnijden.
  • Fijnsnijden: een halve bos peterselie (30 gram) en zomers een handje verse basilicum.
  • In een beslagkom: klop 8 grote eieren los, meng er 200 gram geraspte Parmezaanse
  • kaas doorheen.
  • Meng daar de fijngesneden kruiden doorheen.
  • Neem een ovenvaste schaal /schotel van ongeveer 24 cm doorsnee en vet deze in met wat olie of boter.
  • Doe in een grote, diepe hapjespan of een wok 2 eetlepels olijfolie.
  • Op een matig vuur de gesneden groenten al roerend laten slinken.
  • Met een grote lepel de groenten even overscheppen in een pan die makkelijk af te gieten is.
  • Kookvocht uit de wok gooien, pan even afgieten.
  • Twee nieuwe eetlepels olijfolie in de wok op matig vuur.
  • Mengsel van ei, kaas en kruiden mengen met de groenten. Dat groene mengsel in de wok scheppen en stevig roeren totdat de eieren gaan ‘zuchten’.
  • Giet dan het geheel in de ingevette ovenschaal en zet deze 20 minuten in de oven.
  • Warm en koud te eten met tomaten, basilicum, pesto, peper en zout.