Recept
La trouchia (Zuid-Frankrijk)
Ingrediënten
1,5 kilo snijbiet of spinazie
1 bos peterselie
8 eieren
200 gram geraspte Parmezaanse kaas
4 eetlepels olijfolie.
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Neem 1,5 kilo snijbiet of 1,5 kilo spinazie (mag best met groot blad).
- Bietenblad afsnijden (dikke nerven weg) / spinazie ontdoen van dikke steeltjes.
- Wassen en fijnsnijden.
- Fijnsnijden: een halve bos peterselie (30 gram) en zomers een handje verse basilicum.
- In een beslagkom: klop 8 grote eieren los, meng er 200 gram geraspte Parmezaanse
- kaas doorheen.
- Meng daar de fijngesneden kruiden doorheen.
- Neem een ovenvaste schaal /schotel van ongeveer 24 cm doorsnee en vet deze in met wat olie of boter.
- Doe in een grote, diepe hapjespan of een wok 2 eetlepels olijfolie.
- Op een matig vuur de gesneden groenten al roerend laten slinken.
- Met een grote lepel de groenten even overscheppen in een pan die makkelijk af te gieten is.
- Kookvocht uit de wok gooien, pan even afgieten.
- Twee nieuwe eetlepels olijfolie in de wok op matig vuur.
- Mengsel van ei, kaas en kruiden mengen met de groenten. Dat groene mengsel in de wok scheppen en stevig roeren totdat de eieren gaan ‘zuchten’.
- Giet dan het geheel in de ingevette ovenschaal en zet deze 20 minuten in de oven.
- Warm en koud te eten met tomaten, basilicum, pesto, peper en zout.