Recept
Knolselderij en worteltjes in citroensaus
Een eenvoudig Judeo-Spaans gerecht met zoetzure smaak.
Ingrediënten
1 grote knolselderij (800 gr.)
3 grote wortelen (waspeen, winterpeen in de lengte vierendelen)
sap van 2 citroenen
3 theelepels suiker
zout en peper
4 eetlepels olijfolie (extra vergine) of plantaardige olie
2 eetlepels gehakte peterselie
Bereidingswijze
-
Schil en was de knolselderij en snijd in blokjes van een halve cm
-
Snijd de wortelen in stukjes van 2 cm
-
Doe wortelen en selderij in een pan met water, zodat ze net onder staan
-
Voeg citroensap, suiker en wat zout en peper toe
-
Laat de groenten op een laag vuur in 30 minuten heel zacht worden
-
Haal na 10 minuten het deksel van de pan zodat het water kan verdampen
-
Laat de groenten afkoelen en serveer ze ook koud, aangemaakt met olie en bestrooid met peterselie.