De Moestuin

Recept

Knolselderij en venkel

Ingrediënten

1 bol knoflook

3 eetlepels plantaardige olie

1 knolselderij

2 venkelknollen

2 citroenen

suiker

zout

witte peper

(blad-)peterselie.

 

Bereidingswijze

  • Hak 5 knoflooktenen fijn en bak ze in een grote pan met 3 eetlepels plantaardige olie bruin
  • Snijd 1 knolselderij in blokjes van 2 centimeter
  • Snijd 2 venkelknollen doormidden en daarna in dikke plakken
  • Doe de selderij en de venkel bij de knoflook en voeg water toe tot alles net onder staat
  • Voeg toe: het sap van 2 citroenen, 2 theelepels suiker (of wat meer), een klein beetje zout en peper
  • Laat 30 minuten sudderen, met het deksel op de pan. Af en toe roeren
  • Dan deksel eraf, laat inkoken tot een vrij dikke saus
  • Laat afkoelen, meng er twee eetlepels gehakte (blad-) peterselie erdoor en dien op.

Variant: een kwart theelepel kurkuma door het water maakt de groenten zachtgeel.