Recept
Knolselderij en venkel
Ingrediënten
1 bol knoflook
3 eetlepels plantaardige olie
1 knolselderij
2 venkelknollen
2 citroenen
suiker
zout
witte peper
(blad-)peterselie.
Bereidingswijze
- Hak 5 knoflooktenen fijn en bak ze in een grote pan met 3 eetlepels plantaardige olie bruin
- Snijd 1 knolselderij in blokjes van 2 centimeter
- Snijd 2 venkelknollen doormidden en daarna in dikke plakken
- Doe de selderij en de venkel bij de knoflook en voeg water toe tot alles net onder staat
- Voeg toe: het sap van 2 citroenen, 2 theelepels suiker (of wat meer), een klein beetje zout en peper
- Laat 30 minuten sudderen, met het deksel op de pan. Af en toe roeren
- Dan deksel eraf, laat inkoken tot een vrij dikke saus
- Laat afkoelen, meng er twee eetlepels gehakte (blad-) peterselie erdoor en dien op.
Variant: een kwart theelepel kurkuma door het water maakt de groenten zachtgeel.