Recept
Italië : Spaghetti met zwarte olijvencreme en tomaten
Ingrediënten
300 gr. spaghetti
200 gr. zwarte olijven zonder pit
50 gr. kappertjes op azijn
1 theelepel citroensap
6 eetlepels olijfolie Extra Virgine
4 tomaten
half teentje knoflook.
Bereidingswijze
- Doe in de mengbeker van keukenmachine of blender: de ontpitte zwarte olijven, een half teentje knoflook, de kappertjes ( na ze droog gedept te hebben met keukenpapier.
- Pureer het geheel tot een gladde massa, doe in een glazen schaal/kom en voeg het citroensap en vier eetlepels olijfolie al roerend toe
- Was de tomaten, snijd ze eerst in kwarten en verwijder zoveel mogelijk zaadjes. Snijd dan de kwarten nog eens doormidden
- Kook de spaghetti in ruim kokend water
- Doe twee eetlepels olijfolie in een koekenpan, tomaatstukjes erbij, wat zout, en bak 3 minuten op een hoog vuur
- Giet de spaghetti door vergiet of zeef. Doe terug in de warme pan en meng met de olijvencreme
- Doe alles in een voorverwarmde schaal en garneer met de tomaten in olijfolie.