De Moestuin

Recept

Italië : Spaghetti met zwarte olijvencreme en tomaten

Ingrediënten

300 gr. spaghetti

200 gr. zwarte olijven zonder pit

50 gr. kappertjes op azijn

1 theelepel citroensap

6 eetlepels olijfolie Extra Virgine

4 tomaten

half teentje knoflook.

 

Bereidingswijze

  • Doe in de mengbeker van keukenmachine of blender: de ontpitte zwarte olijven, een half teentje knoflook, de kappertjes ( na ze droog gedept te hebben met keukenpapier.
  • Pureer het geheel tot een gladde massa, doe in een glazen schaal/kom en voeg het citroensap en vier eetlepels olijfolie al roerend toe
  • Was de tomaten, snijd ze eerst in kwarten en verwijder zoveel mogelijk zaadjes. Snijd dan de kwarten nog eens doormidden
  • Kook de spaghetti in ruim kokend water
  • Doe twee eetlepels olijfolie in een koekenpan, tomaatstukjes erbij, wat zout, en bak 3 minuten op een hoog vuur
  • Giet de spaghetti door vergiet of zeef. Doe terug in de warme pan en meng met de olijvencreme
  • Doe alles in een voorverwarmde schaal en garneer met de tomaten in olijfolie.