De Moestuin

Recept

IJskoude rabarbersoep

Ingrediënten

300 gram rabarber

200 ml droge witte wijn

4 eetlepels suiker

vanillestokje

 

Bereidingswijze

  • Schil de rabarber met een dunschiller – vooral de ‘hoeken’ – en snijd die in stukjes van een centimeter.
  • Houd een stukje van 10 cm over voor de garnering.
  • Vul een pan met een halve liter water, 2 deciliter droge witte wijn en 4 eetlepels suiker.
  • Breng water, wijn en suiker aan de kook.
  • Voeg de stukjes rabarber toe.
  • Breng het geheel opnieuw aan de kook en voeg 1 vanillestokje – dat over de lengterichting gesplitst is – toe.
  • Laat 10 minuten koken.
  • Laat afkoelen en plaats dan 24 uur in de koelkast.
  • Serveer met een lepel roomkwark, waarin zo mogelijk/gewenst een paar meringues zijn verkruimeld. Maar je kunt er ook een goede aardbeienjam door mengen.