Recept
IJskoude rabarbersoep
Ingrediënten
300 gram rabarber
200 ml droge witte wijn
4 eetlepels suiker
vanillestokje
Bereidingswijze
- Schil de rabarber met een dunschiller – vooral de ‘hoeken’ – en snijd die in stukjes van een centimeter.
- Houd een stukje van 10 cm over voor de garnering.
- Vul een pan met een halve liter water, 2 deciliter droge witte wijn en 4 eetlepels suiker.
- Breng water, wijn en suiker aan de kook.
- Voeg de stukjes rabarber toe.
- Breng het geheel opnieuw aan de kook en voeg 1 vanillestokje – dat over de lengterichting gesplitst is – toe.
- Laat 10 minuten koken.
- Laat afkoelen en plaats dan 24 uur in de koelkast.
- Serveer met een lepel roomkwark, waarin zo mogelijk/gewenst een paar meringues zijn verkruimeld. Maar je kunt er ook een goede aardbeienjam door mengen.