De Moestuin

Recept

Halva (Oost Europa)

Ingrediënten

25 gr. blanke amandelen

50 gr. suiker

2 eetlepels honing

1 dl sinaasappelsap

25 gr. boter

50 gr. griesmeel

1 theelepel kaneel

 

Bereidingswijze

Let op: dit gerecht moet 1 uur afkoelen!

  • Houd 4 amandelen voor de garnering en hak de andere fijn
  • Rooster ze op een droge koekenpan
  • Breng de suiker met de honing en het sinaasappelsap al roerend aan de kook op halfhoog vuur
  • Laat 2 minuten zachtjes sudderen tot een dunne siroop
  • Verhit de boter in een braadpan en bak daarin de griesmeel al omscheppend goudbruin
  • Roer de griesmeel door de suikersiroop
  • Verwarm het mengsel al roerend zachtjes tot een dikke pap
  • Roer de amandelen erdoor
  • Vet vier soufflé- of muffin-vormpjes in en schep het griesmeel-mengsel er in
  • Druk goed aan en laat dan een uur afkoelen
  • Keer de vormpjes om, strooi er wat kaneel over en garneer met de hele amandelen.