Recept
Halva (Oost Europa)
Ingrediënten
25 gr. blanke amandelen
50 gr. suiker
2 eetlepels honing
1 dl sinaasappelsap
25 gr. boter
50 gr. griesmeel
1 theelepel kaneel
Bereidingswijze
Let op: dit gerecht moet 1 uur afkoelen!- Houd 4 amandelen voor de garnering en hak de andere fijn
- Rooster ze op een droge koekenpan
- Breng de suiker met de honing en het sinaasappelsap al roerend aan de kook op halfhoog vuur
- Laat 2 minuten zachtjes sudderen tot een dunne siroop
- Verhit de boter in een braadpan en bak daarin de griesmeel al omscheppend goudbruin
- Roer de griesmeel door de suikersiroop
- Verwarm het mengsel al roerend zachtjes tot een dikke pap
- Roer de amandelen erdoor
- Vet vier soufflé- of muffin-vormpjes in en schep het griesmeel-mengsel er in
- Druk goed aan en laat dan een uur afkoelen
- Keer de vormpjes om, strooi er wat kaneel over en garneer met de hele amandelen.