De Moestuin

Recept

Griekenland: venkelpita’s

Ingrediënten

1 venkelknol

250 gram bloem

zout

1 borrelglas raki, grappa of jenever

olijfolie

(erbij: feta, wortel,citroen, garnalen).

 

Bereidingswijze

  • Schaaf 1 venkelknol heel fijn en hak het groen fijn
  • Zeef 250 gram bloem boven een kom, voeg ruim een halve theelepel zout toe, dan 1 borrelglas raki (of grappa, of jenever) en tenslotte 4 eetlepels (liefst Griekse) olijfolie
  • Kneed goed door elkaar tot een soepel deeg dat niet plakt. Te droog: voeg een beetje warm water toe. Te plakkerig: voeg nog wat bloem toe
  • Meng de venkel door het deeg
  • Laat het deeg een half uurtje rusten
  • Verdeel het deeg in 8 porties en rol per portie uit met een deegroller tot een dunne, ronde lap ter grootte van een flinke koekenpan
  • Verhit olie in een koekenpan en bak een venkelkoek snel aan weerskanten bruin, knapperig en gaar. Direct serveren, eventueel in punten, dus: eten terwijl er gekookt wordt.