Recept
Gevulde uien met kerrierijst
Benodigdheden
- 4 grote uien
- 450 gr. gekookte rijst
- 1 eetl. olie
- 2 eetl. kerrie
- 3 eetl. boter
- mespunt kurkuma
- 2 eieren
- 2 theel. citroensap
- zout & peper
- 2 dl. yoghurt
Bereidingswijze
1. Maak de uien schoon en kook ze 5 minuten in ruim water met wat zout. Laat ze uitlekken en afkoelen. Halveer ze en verwijder het binnenste deel zodanig dat alleen de randen overblijven. Snij het verwijderde deel zeer klein.
2. Verhit de olie en fruit hierin de kerrie gedurende een minuut, voeg de rijst toe en roer alles goed door elkaar. Houd dit warm.
3. Verhit de boter en fruit hierin de fijngesneden ui met de kurkuma goudbruin.
4. Roer de eieren los en voeg deze samen met citroensap, peper en zout toe aan de ui.
5. Roer de massa door tot deze enigszins stevig begint te worden. Vul hiermee de uien.
6. Doe de warme kerrierijst op een schaal en leg de uien erop. Serveer samen met de yoghurt die als saus dient.