De Moestuin

Recept

Gevulde courgettes

Benodigdheden

-          1 kg courgettes

-          1 fijngehakte ui

-          3 gehakte tomaten

-          3 eetl. fijngehakte peterselie

-          2 tenen fijngehakte knoflook

-          1 dl. olijfolie

-          100 gr. rijst (halfgaar gekookt)

-          50 gr. amandelen

-          40 gr. geraspte oude kaas

-          zout & peper

-          evt. 1 eetl. zwarte bessen en pijnboompitten

 

Bereidingswijze

1.      Was de courgettes, snij ze in de lengte doormidden en hol ze voor het grootste gedeelte uit.

2.      Doe het vruchtvlees van de courgettes in een pan met de ui, tomaten, peterselie, knoflook en olie en laat alles iets inkoken.

3.      Doe de rijst erbij en laat alles zachtjes verder koken tot de rijst gaar is.

4.      Verwarm de oven voor op 220 graden.

5.      Neem de pan van het vuur, laat de vulling afkoelen en voeg de amandelen, oude kaas en evt. zwarte bessen en/of pijnboompitten toe.

6.      Breng op smaak met zout en peper en vul de courgettes hiermee.

7.      Leg ze in een ovenschaal, giet er wat olie over en bak ze 1 uur in de voorverwarmde oven.