De Moestuin

Recept

Gevulde artisjokken

Benodigdheden voor 4 personen

-          4 artisjokken

-          2 eetl. wijnazijn

-          1 theel. peper

-          1 theel. mosterd

-          2 hardgekookte eieren

-          50 gr. gekookte ham

-          50 gr. gekookte garnalen

-          50 gr. gekookte mosselen

-          2 tomaten

-          4 eetl. crème fraiche

-          2 eetl. mayonnaise

-          2 theel. kappertjes

 

Bereidingswijze

1.      Artisjokken gaarkoken in ca. 40-60 minuten in ruim water met zout en een scheut azijn of citroensap. Artisjokken omgekeerd op een theedoek laten uitlekken en afkoelen. Het ‘hooi’ en de binnenste blaadjes verwijderen.

2.      In een kommetje een saus roeren van wijnazijn, peper en mosterd. Deze saus op de bodem en de rest van de artisjokken sprenkelen en ca. 30 minuten in laten trekken. Na 30 minuten de saus uit de artisjokken gieten en opvangen.

3.      In een kom een saus roeren van crème fraiche, mayonaise en het opgevangen wijnazijnmengsel. Evt. iets zout toevoegen.

4.      Eieren pellen en in partjes snijden. Plakjes ham fijnsnijden. Mosselen halveren.

5.      Ham door de saus roeren.

6.      Artisjokken vullen met 1 tomaat in reepjes, 1 ei in partjes, de mosselen en garnalen. Het sausje over dit vulsel gieten.

7.      Artisjokken garneren met het overige ei, tomaat en de kappertjes.