Recept
Gestoofde koolraap
Een ouderwets lid van de koolfamilie met een sterke uitgesproken smaak, die niet iedereen weet te waarderen. Maar juist door zijn smaak kan de koolraap voor wat afwisseling zorgen in het wintermenu.
Koolraap kan op een koele plaats vrij lang bewaard worden. Eenmaal aangesneden kan je het beste het snijvlak afdekken met keukenfolie en bewaren in de koelkast.
Benodigdheden
- 1 koolraap
- 1 theel. zout
- 1 eetl. olie
- 1 theel. karwijzaad
- evt. 1 eetl. fijngehakte peterselie
Bereidingswijze
1. Snij de koolraap in plakken, en snij hiervan ‘ frites’ of dobbelsteentjes.
2. Breng water met het zout, de olie en karwijzaad aan de kook en voeg de koolraap toe. Roer alles goed om.
3. Doe de deksel op de pan en draai de vlam laag als de deksel heet is.
4. Stoof de koolraap gaar in 15-20 minuten.
5. Afgieten en evt. garneren met de peterselie.
Lekker met kaassaus, kerriesaus of mosterdsaus.