Recept
Gekruide stoofperen met noten
Ingrediënten
1 kilo Gieser Wildeman of Conference
2 eetlepels citroensap
3 eetlepels gewone suiker
1 theelepel koekkruiden
1 theelepel vers geraspte nootmuskaat
80 gram bloem
75 gr. boter
50 gr. bruine basterdsuiker
50 gram walnoten gehakt (pecan mag ook)
40 gr. havervlokken.
Bereidingswijze
- Zet een kleine, afdekbare, ovenschaal ongeveer een kwartier in koud water en laat daarna uitlekken
- Schil de peertjes, haal nu wel de klokhuizen eruit (appelboor) en snijd elk peertje in vieren. Schep ze om met citroensap
- Leg de peren in de ovenschaal en schep ze om met gewone suiker, de theelepel koekkruiden en de theelepel verse nootmuskaat
- Dek de schaal af, zet in de koude oven, zet de oven op 200 graden Celsius en laat 25 minuten staan
- Maak intussen de kruim. Zeef de bloem in een kom, snijd de boter erdoor, roer vervolgens de basterdsuiker, de noten en de havervlokken erdoor
- Haal de schaal even uit de oven
- Schep de peren voorzichtig om
- Strooi het kruim over de peren
- Zet de schaal nog eens 25 minuten in de oven.