De Moestuin

Recept

Gekruide stoofperen met noten

Ingrediënten

1 kilo Gieser Wildeman of Conference

2 eetlepels citroensap

3 eetlepels gewone suiker

1 theelepel koekkruiden

1 theelepel vers geraspte nootmuskaat

80 gram bloem

75 gr. boter

50 gr. bruine basterdsuiker

50 gram walnoten gehakt (pecan mag ook)

40 gr. havervlokken.

 

Bereidingswijze

  • Zet een kleine, afdekbare, ovenschaal ongeveer een kwartier in koud water en laat daarna uitlekken
  • Schil de peertjes, haal nu wel de klokhuizen eruit (appelboor) en snijd elk peertje in vieren. Schep ze om met citroensap
  • Leg de peren in de ovenschaal en schep ze om met gewone suiker, de theelepel koekkruiden en de theelepel verse nootmuskaat
  • Dek de schaal af, zet in de koude oven, zet de oven op 200 graden Celsius en laat 25 minuten staan
  • Maak intussen de kruim. Zeef de bloem in een kom, snijd de boter erdoor, roer vervolgens de basterdsuiker, de noten en de havervlokken erdoor
  • Haal de schaal even uit de oven
  • Schep de peren voorzichtig om
  • Strooi het kruim over de peren
  • Zet de schaal nog eens 25 minuten in de oven.