De Moestuin

Recept

Gekarameliseerde venkel met geitenkaas

Ingredienten

4 kleine venkelknollen

40 g boter

3 eelt. olijfolie

2 eetl. suiker

1 theel. venkelzaad

1 teen knoflook fijngehakt

dille

150 g zachte geiten- kaas of kwark

geraspte schil van 1 citroen

zout en peper

 

Bereidingswijze

  • Snijd een deel van het wortelstukje van de venkel , maar zorg ervoor dat de rokken nog aan elkaar vastzitten. Snijd elke knol overlangs in plakken van 1 cm.
  • Verhit de helft van de boter en olijfolie in een grote pan en bak de venkelplakken aan beide kanten mooi bruin. Haal ze uit de pan en bak de rest van de plakken met de overgebleven olie en boter.
  • Doe als alle venkel gebakken is de suiker, het venkelzaad en royaal zout en peper in de pan. Bak dit 30 sec. , leg de venkel er weer bij en karameliseer ze rustig een paar minuten. Schep de plakken venkel in een schaal en laat ze afkoelen.
  • Schud de venkel om met wat fijngehakte dille en de knoflook, voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
  • Leg er stukjes geitenkaas op, bespreknel met olijfolie en bestrooi met de citroenrasp.