Recept
Geitenkaasje met rabarber en kriekenbier
Ingrediënten
4 rabarberstengels
400 ml Kriek Lindemans
4 stukjes geitenkaas
4 koffielepels lavendelhoning
50 gram suiker
50 gram geroosterde amandelschijfjes
4 blaadjes munt.
Bereidingswijze
- Reinig de rabarber en versnijd deze in staafjes van 5 cm.
- Houd een klein deeltje over om in flinterdunne sliertjes te snijden en te konfijten in suikerwater. Vermeng de staafjes met de suiker en stoof deze gaar. Bij het einde van de gaartijd mag de kriek toegevoegd worden.
- Leg de geitenkaasjes in een vuurvaste schotel en bedek elk een met een lepeltje lavendelhoning. Zet de schotel vervolgens enkele minuten in de oven.
- Leg de lauwe compote in een diep bordje en zet hier het warm geitenkaasje op. Werk af met een paar sliertjes rabarber, een blaadje munt en geroosterde amandelschijfjes.